Лиз Тръс подкрепя британците, искащи да се сражават срещу руснаците в Украйна

Володимир Зеленски създаде международен легион за чуждестранни бойци
Обновена: 27 фев 2022 18:14 | 27 фев 2022 18:14, Анисия Иванова
227
Лиз Тръс подкрепя британците, искащи да се сражават срещу руснаците в Украйна
Снимка: БГНЕС

Министърката  на външните работи на Великобритания Лиз Тръс заяви, че подкрепя британските граждани, които се отправят към Украйна, за да се включат в битката срещу Русия, съобщи Би Би Си.

Описвайки войната като борба за свобода и демокрация в Европа, Тръс заяви, че подкрепя хората, които решават да заминат за зоната на конфликта, за да се противопоставят на руските войски.

Още по темата

"Народът на Украйна се бори за свобода и демокрация, не само в Украйна, но и в цяла Европа, защото това е предизвикателството, което отправя президентът [Владимир] Путин. И абсолютно, ако хората искат да подкрепят тази борба, аз бих ги подкрепила в това", заяви Тръс пред Би Би Си. Помолена да уточни дали това означава пристигащите в Украйна британски граждани да използват оръжие,  тя отговори: "Абсолютно, ако искат да направят това."

Президентът на Украйна Володимир Зеленски създаде международен легион, който да приема чуждестранни бойци. Неговият посланик в Лондон заяви, че посолството му е "бомбардирано" от хора, които искат да се присъединят към борбата. "Няма да повярвате. Това не са само украинци. Всички, от всички нации, просто питат“  как могат да се включат, каза Вадим Пристайко пред Би Би Си.

Британското правителство е критикувано, че не е облекчило визовите изисквания за украинските бежанци, бягащи от конфликта, както направиха други страни, включително Ирландия. Кевин Фостър, младши министър по имиграцията, съобщи в събота в Туитър, че украинците могат да кандидатстват за виза за сезонни работници, с което намекна, че те ще бъдат добре дошли в страната, ако са готови да берат плодове, посочва „Политико“.

Запитана за този туит в неделя, Тръс заяви: "Смятам, че този туит е изтрит. Работим върху това какво още можем да направим, за да подкрепим бежанците, идващи от Украйна, като работим с нашите европейски съюзници."

В интервю за в. „Сънди Таймс“ Тръс заяви, че британското правителство ще затегне санкциите срещу руските олигарси с активи в Лондон.

"Трябва да направим така, че да е дълбоко болезнено за олигарсите, които подкрепят режима на Путин. Има над сто руски милиардери. . ."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
7
 
! Отговори
... преди 2 години
Тази 46 годишна бабичка която има 2-ка по География ли? Добре...
167
3
 
7
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Ей дюшеш им дойде конфликта сега си намериха нови роби, браво. А пък глу паци те да ходят да се бият в чужд конфликт и чужда държава, за чужда кауза - идеално им идва.Сертификат , ваксинация и носене на маски изисква ли се ? Пълно е с кре те ни на този свят за съжаление...
166
3
 
9
 
! Отговори
Зеленски преди 2 години
Допускат се само със зелен сертификат трети бустер и PCR тест преди и след влизане в Украйна. На фронтовата линия има изнесени мобилни ваксинационни пунктове. И след 14 дневна задължителна карантина, влизат в окопите задължително с маски покриващи устата и носа и спазвайки дистанция не по малко от два метра един от друг !
165
7
 
6
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
руската армия да не би да е само от руснаци... 70% от състави а момчета които са от поробените народи на руската империя.
164
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От кое ЛГТБ ще са кандидатите? В графата "*** " като какви ще се оприличат: хомо, би, транс или нон бинъри?? Най-добре да бъдат гримирани като драг куинс, за да всяват смут у руснаците?
163
4
 
3
 
! Отговори
До Рамзан Кадиров преди 2 години
Явно от опит знаеш какво е !
162
16
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 2 години
Смело и достойно решение ! Долу Путлерофашизмът !
161
4
 
16
 
! Отговори
Да де, преди 2 години
само че на приказки, а в действителност няма нито един. Знаем ги англо-саксите какви воини са! Дай им да насъскват другите народи или правят помен с чужда пита, а наложи ли се да се бият - 10 000 храбри българи срещу 400 000 войско от англичани и малко гърчоля - нащите ги натръшкват като чували с картофи 200 000 избити от тях, а българската армия дава 400 убити. Та те колко ги бива- празни лоп...оторковци!!!
160
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агент 007 ще участва ли?
159
4
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Лиз Тръс....Дали се тръска правилно,че нещо изглежда незадоволена?
158
2
 
11
 
! Отговори
баба преди 2 години
яга
157
4
 
28
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 2 години
Ингилизите като отиват да се сражават срещу Русия да си вземат памперси, а също така да минат оттук да вземат с тях и Евгени Дайнов, Асен Агов, Соломон Паси и Плевн. (може да пропускам някой/някои) и победата им е 100% сигурна :)
156
3
 
22
 
! Отговори
Rich man/ Poor man преди 2 години
Бедния на богатия не вярва. Тази плоча за защита на демокрацията и прочие вече се изтърка.
155
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин знаеше, че се подготвя атака на украинската армия в Донбас, а може би и Крим. Тогава Русия намаше как да не се намеси. Щеше да бъде обявен за агресор каквото и да направи и той просто атакува пръв. Преди това обаче направи всичко възможно да предотврати войната като се договори. Америка обаче иска война. Тази война беше предотвратена с идвнето на Тръмп. След смяната с Байън войната беше неизбежна. Губещият ще е Европа за съжаление.
154
1
 
19
 
! Отговори
Чък Норис преди 2 години
Ако не друго, поне не оставиха на мира с този Ковид.
153
2
 
9
 
! Отговори
До 170 преди 2 години
Ей, тъкмо се канех да напиша точно това.
152
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доброволците чакат наточени на джойстиците новото едишън на контра страйк - Рашъ агаинст Юкрейн !
151
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ги научи да лъжат и така да пращат британска армия в Украйна. Браво.
150
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кака Лиз, като е толкова ербап и дълбоко възмутена, що не грабне автомата и да се препуца с руснаците нейде из окопите пред Киев. Щото да си седи на топло и да дава акъл и баба знае. От километри личи на англосаксите че са пуснали кафявото в гащите и само лаят като гневни пинчери. Никой не смее да шукне заради ядреното оръжие. Но и без него, тоя път русите и жълтите и до Лондон току виж стигнали.
149
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Английските доброволци най-много да си мислят , че са на томас кук за слънчев бряг. Иначе на този полет няма как да се метнат.... Обещават им безплатна пиачка и да стрелят с автомата и те си мислят , че в България ги пращат да отстрелват жрици, само че този път за без пари, примоция от Даунинг стрийт ....